Archiprix Nederland

BEST DUTCH GRADUATION PROJECTS IN ARCHITECTURE, URBANISM, INTERIOR- AND LANDSCAPE ARCHITECTURE

FOLLOW US ONArchiprix 2021!

 

Archiprix 2021 - De beste Nederlandse afstudeerplannen – architectuur, stedenbouw, interieur-, landschapsarchitectuur.
Met het beste afstudeerwerk introduceert Archiprix een nieuwe lichting van de meest getalenteerde ruimtelijk ontwerpers. Het beste afstudeerwerk snijdt een scala aan opgaven aan vaak al voor het moment dat de urgentie begint door te dringen. De jury die de plannen beoordeelde van deze editie was razend enthousiast. Ze zag onder meer baanbrekende benaderingen die de vakgebieden permanent kunnen veranderen. De ontwerpers zijn tijdens hun afstuderen specialist geworden op het onderwerp van hun afstuderen. Hun inzet is hard nodig om de vele urgente opgaven ruimtelijk uit te werken. Daarnaast voedt Archiprix de ruimtelijke agenda met inspirerende, vernieuwende ruimtelijke oplossingen. Zo ook weer deze editie.
Alle 30 afstudeerplannen die de opleidingen selecteerden als hun beste afstudeerplan zijn in het boek opgenomen, evenals het juryrapport en een overzicht van alle oud-winnaars. Archiprix geeft sinds 1993 een boek uit dat steeds ontworpen wordt door een jonge talentvolle grafisch ontwerper. De editie 2021 is ontworpen door Wibke Bramesfeld, samen vormen de boeken een unieke serie die niet alleen inzicht geeft in de state of the art van het Nederlandse ontwerponderwijs maar ook van het grafisch ontwerp.

 

ISBN 978-94-6208-633-3 | juni 2021 | redactie: Henk van der Veen | design: Wibke Bramesfeld | Nederlands, Engels | paperback | 24 x 30 cm | 120 pag. | geïllustreerd (300 kleur) | nai010 publishers, winkelprijs 29,95

 

...

Research voor M4H R'dam door Archiprix deelnemers

Er wordt hard gewerkt aan de planvorming voor het Rotterdamse Merwe-Vierhavens (M4H) gebied. Samen met het RDM terrein aan de overkant van de rivier vormt dit het Makers District. De gemeente en het havenbedrijf ontwikkelen M4H tot een innovatief woon-werkmilieu, optimaal ingericht voor de innovatieve maakindustrie en met een mix van werken, wonen, cultuur, horeca, sport en onderwijs.
Twee teams met Archiprix deelnemers deden ontwerpendonderzoek naar mogelijke strategieën voor de ontwikkeling van dit gebied. Hierbij de rapportage van het team Studio Verter.
Archiprix deelenemer Roxane van Hoof vormt samen met Claudio Saccucci Studio Verter. Ze stellen een aantal aanbevelingen op voor de ontwikkeling van het gebied. De aanbevelingen gaan vergezeld van treffende visualiaties en zijn opgenomen in het rapport getiteld: The Architecture of the Peninsular. (klik voor download pdf)