Archiprix Nederland

BEST DUTCH GRADUATION PROJECTS IN ARCHITECTURE, URBANISM, INTERIOR- AND LANDSCAPE ARCHITECTURE

FOLLOW US ONSuspension of partnerships in Russia Solidarity with Ukraine

Archiprix is shocked by the Russian invasion of Ukraine and empathizes with all those affected by it. We decided to suspend our partnerships in the Russian Federation and Belarus until further notice, in line with the urgent appeal of our government.
We wish to express our solidarity with the people in Ukraine, and we embrace those in the academic communities in Russia who are speaking out against the invasion while courageously continuing to dedicate themselves to peace, dialogue and open cooperation.

 

...

Research voor M4H R'dam door Archiprix deelnemers

Er wordt hard gewerkt aan de planvorming voor het Rotterdamse Merwe-Vierhavens (M4H) gebied. Samen met het RDM terrein aan de overkant van de rivier vormt dit het Makers District. De gemeente en het havenbedrijf ontwikkelen M4H tot een innovatief woon-werkmilieu, optimaal ingericht voor de innovatieve maakindustrie en met een mix van werken, wonen, cultuur, horeca, sport en onderwijs.
Twee teams met Archiprix deelnemers deden ontwerpendonderzoek naar mogelijke strategieën voor de ontwikkeling van dit gebied. Hierbij de rapportage van het team Studio Verter.
Archiprix deelenemer Roxane van Hoof vormt samen met Claudio Saccucci Studio Verter. Ze stellen een aantal aanbevelingen op voor de ontwikkeling van het gebied. De aanbevelingen gaan vergezeld van treffende visualiaties en zijn opgenomen in het rapport getiteld: The Architecture of the Peninsular. (klik voor download pdf)