Archiprix Nederland

BEST DUTCH GRADUATION PROJECTS IN ARCHITECTURE, URBANISM, INTERIOR- AND LANDSCAPE ARCHITECTURE

FOLLOW US ON



...

Prijsvraag Polaroid Terrein
Opening Tentoonstelling en prijsuitreiking: 15 november om 17:00 uur
Expositieruimte SART – Polaroid Terrein – Hoge Bothofstraat 45, Enschede
Tentoonstelling ma-do 9:00 tot 16:00, vr 9:00 tot 12:00, za 12:00 tot 17:00 (t/m zaterdag 8 december)

De Stichting Archiprix heeft samen met Woningcorporatie Domijn een prijsvraag georganiseerd voor jonge en talentvolle architecten, stedenbouwers en landschapsarchitecten. De opgave betreft de Organische ontwikkeling van het Polaroid Terrein tot Polaroid Performance Factory. De tentoonstelling van de inzendingen is vanaf 15 november tot en met 12 december op het Polaroidterrein te zien, in de expositieruimte van SART.
De opening wordt gehouden op 15 november, om 17:00 uur. Na een toelichting op de plannen zullen woningbouwvereniging Domijn en de Stichting Archiprix het juryrapport en de winnaar van de prijsvraag bekend maken.
Studio Placemakers zal op de opening een presentatie geven met de titel 'Gebieden activeren door Placemaking'; over de rol die ontwerpers en adviseurs spelen in de organische gebiedsontwikkeling. Zij gaan hierbij in op het belang van het discipline overschrijdend werken en de interactie met gebruikers in “bottom up” ontwikkelingen. Studio Placemakers is een advies- en ontwerpstudio voor sociaal ruimtelijk onderzoek op locatie, planvorming met betrokkenen in co-creatie en fysieke acties door placemaking. Alles met het doel gezamenlijk een plek te máken.

Inzendingen:


Handboek voor de Kweek Peter hermens, Rick ten Doeschate, Gert Kwekkeboom, Gerjan Streng, Jaap van der Salm, Daniël Venneman (pdf van de inzending)

 
Krang & Krachtig Philip Mannaerts, Ruud Hilderink, Esther Verhoek, Vera Franken  (pdf van de inzending)

 
Instant Utopia Olivier Vet, Artur Borejszo, Nobuki Ogasahara, Aleksandar Hrib, Janneke Earl, Veronika Kamova (team Maxwan architects + urbanists, klankbord Hiroki Matsuura en Rients Dijkstra) (pdf van de inzending)


De Oogst van Enschede Jan Martijn Eekhof, Dingeman Deijs  (pdf van de inzending


Polaroid performance Patchwork Thomas Boerendonk, Marcus Kempers  (pdf van de inzending)

 De prijsvraag en de tentoonstelling zijn mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor Architectuur, Woningcorporatie Domijn, de Stichting Archiprix en de Stichting Art Twekkelo.
Bas van Vlaenderen, namens de Stichting Archiprix

NIEUWSARCHIEF

2016-11-21