Archiprix Nederland

BEST DUTCH GRADUATION PROJECTS IN ARCHITECTURE, URBANISM, INTERIOR- AND LANDSCAPE ARCHITECTURE

FOLLOW US ONDe Nederlandse ontwerp-opleidingen selecteren jaarlijks hun beste afstudeerplannen voor deelname aan Archiprix. De diversiteit is kenmerkend voor Archiprix. Anders dan bij de meeste prijsvragen is er geen sprake van een gezamenlijke opgave. Zowel het schaalniveau, als de behandelde problematiek, als de wijze van presenteren varieert per plan.

Aankomend talent wordt vaak voor het eerst door Archiprix gepresenteerd. De hoge kwaliteit van de prijswinnende plannen wekt de verwachting dat het talent van de deelnemers aan Archiprix een verrijking zal betekenen voor de beroepspraktijk.

 

Archiprix 2020 De beste Nederlandse afstudeerplannen architectuur, stedenbouw, interieur-, landschapsarchitectuur
ISBN 978-94-6208-551-0 | juni 2020 | Henk van der Veen | design: Kai Udema | Nederlands, Engels | paperback | 24 x 30 cm | 120 pag. | geillustreerd (300 kleur)

...

Archiprix Nederland én Archiprix International op de Dutch Design Week 2019

In samenwerking met CASA vertigo worden de tentoonstellingen van de Archiprix Nederland én de Archiprix International van 19 - 27 oktober 2019 in Vertigo op de campus van de TU/e in het kader van de Dutch Design Week (DDW). Op 24 oktober vond een discussieprogramma plaats getiteld: Dwelling in the Future. Archiprix deelnemers spraken over hun projecten, Sergio M. Figueiredo modereerde het programma.  De afsluiting werd gevormd door een lezing van de auteur van hte boek 'Dwelling in the Future', Pierre d'Avoine.


van links naar rechts: Sergio M. Figueiredo, Serah-Ingrid Calitz ontwerper van: Sino-African Counterpoints, Jarno van Iwaarden ontwerper van: For the Benefit of All and Goda Verikaite ontwerper van: Recycling Utopia: in progress


 Het winnend project:Un-United Nations Headquarters ontworpen door Lesia Topolnyk was gerepresenteerd door een model op een taxi van de 'Dutch Design Rides'. In de taxi interviewde Lesia rijksbouwmeester Floris Alkemade.