Archiprix Nederland

BEST DUTCH GRADUATION PROJECTS IN ARCHITECTURE, URBANISM, INTERIOR- AND LANDSCAPE ARCHITECTURE

FOLLOW US ON



...

Archiprix prominent op symposium Hitte in de Delta

 Op 28 november 2014 organiseerde Architectuur Lokaal de nationale manifestatie Hitte in de delta over publiek opdrachtgeverschap en ontwerp. Archiprix was daar prominent aanwezig.

Tentoonstelling Archiprix Nederland 2014 met de presentatie van de beste Nederlandse afstudeerplannen op het gebied van de architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur

De nieuwe architect Onder leiding van voormalig Archiprix voorzitter en hoogleraar Architectural Engineering TU Delft Thijs Asselbergs vertelden de nieuwe architecten Pieter Stoutjesdijk en Gerjan Streng hoe ze in hun praktijk inhoud geven aan de nieuwe rol van de architect. Juryvoorzitter Floris Alkemade lichtte toe hoe de jongste generatie talentvolle ontwerpers zich een positie verovert in de actuele ontwerppraktijk.

Young innovators Archiprix deelnemers Dik Houben, Jeroen Atteveld, Claire Oude Aarninkhof en Minke Mulder, Peter Leeuw, Joppe Veul en Paulvan Dijk, Dingeman Deijs, Olv Klijn, Eric-Jan Pleijster en Wolbert van Dijk presenteerden de resultaten van hun onderzoek dat ze uitvoerden in opdracht van het College van Rijks Adviseurs (CRA). Deze onderzoeken leveren een inspirerende bijdrage aan het werkprogramma 2012-2016 van het CRA. Vanwege het succes krijgt dit initiatief een vervolg.

 

NIEUWSARCHIEF

2016-11-21