Archiprix Nederland

BEST DUTCH GRADUATION PROJECTS IN ARCHITECTURE, URBANISM, INTERIOR- AND LANDSCAPE ARCHITECTURE

FOLLOW US ON< PREVIOUS • NEXT >
...

Archiprix op Dutch Design Week

Maquette Design and Build, from landscape to roofscape op de DDW taxi.

Locatie TU/e Vertigo:

Tentoonstellingen 13 - 29 oktober
Archiprix NL 2017 en Archiprix International Ahmedabad 2017

Integrale presentatie van de Archiprix 2017, de beste afstudeerplannen van de Nederlandse ontwerpopleidingen op het gebied van de architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur.

Lezingen en discussie dinsdag 24 oktober 15.00 uur,
De relatie tussen een afstudeerplan en een carrière

15.00 welkom en introductie Jacob van Rijs 15.15 presentaties Bart Reuser, Leonie van Buuren, Milad Pallesh, Laura Strähle, aansluitend discussie over de relevantie van het afstudeerwerk voor de carrière van een ontwerper.

17.00 einde discussieprogramma / pauze
17.30 filmvertoning Archiprix Ahmedabad

Archiprix presenteert het beste afstudeerwerk van de Nederlandse masteropleidingen op het gebied van de architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur. Dit afstudeerwerk is van onschatbaar belang zowel voor de individuele ontwerper als het vakgebied in zijn totaliteit. Centraal in het debat staat de kwaliteit van het afstuurwerk en de relatie van het afstudeerplan met de plannen die in de beroepspraktijk gerealiseerd worden door Archiprix deelnemers. De geschiedenis van Archiprix leert dat de kwaliteit van het afstudeerwerk zich voortzet in de beroepspraktijk. Veel Archiprix deelnemers realiseren bijzondere projecten. Met een aantal deelnemers wordt besproken hoe afstudeerplannen kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van het vakgebied en hoe dat in hun eigen carrière gestalte krijgt.

Jacob van Rijs is voorzitter van Archiprix. In 1990 kreeg hij van de Archiprix jury een eervolle vermelding voor zijn afstudeerplan Media-lab. Directeur van MVRDV
Bart Reuser is samen met Marijn Schenk ontwerper van het winnende afstudeerplan Het gelaagde land, Archiprix 2000. Directeur NEXT architects.
Leonie van Buuren werd door de TU Eindhoven geselecteerd voor deelname aan de Archiprix 2017 met haar plan Het spel van de architectonische grammatica, momenteel is ze PDEng Trainee aan de TU/e waarin zij onderzoek verricht naar een slimme, toekomstgerichte woonzorgomgeving voor ouderen met dementie.
Milad Pallesh ontwierp het afstudeerplan Pairi Dæza waarmee hij een eerste prijs in de Archiprix 2016 won. Samen met twee andere Archiprix winnaars vormt hij het bureau workshop.
Laura Strähle ontwierp samen met Ellen Rouwendal het winnende plan van de Archiprix 2017: Design and Build, from landscape to roofscape. Laura werkt bij Powerhouse company en realiseert daarnaast samen met Ellen de tweede fase van het afstudeerproject Design and Build in Kenia.

 

Presentatie van de winnaars, genomineerden en favorieten van de deelnemers van de Archiprix International Ahmedabad 2017, 's werelds beste afstudeerplannen op het gebied van de architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur.

organisatie in samenwerking met CASA Vertigo

NIEUWSARCHIEF

2016-11-21