Nederlands English

TTentoonstellingspromenade verbindt de intimiteit van het armamentarium met de omgeving
TTentoonstellingspromenade verbindt de intimiteit van het armamentarium met de omgeving

Urban Reflections_ The new function aims to re-establish the lost vitality of the complex, but also frame the terms and conditions upon which the environment around it will ponder its role and participation to the vigorous everyday life of the city.
Urban Reflections_ The new function aims to re-establish the lost vitality of the complex, but also frame the terms and conditions upon which the environment around it will ponder its role and participation to the vigorous everyday life of the city.

Interior Space Qualities_ Carefully decided, slight interventions satisfy the demands and requirements of the new function. Lightness, reversibility and respect to the existing colours and materiality convey the peaceful balance between new and old parts.
Interior Space Qualities_ Carefully decided, slight interventions satisfy the demands and requirements of the new function. Lightness, reversibility and respect to the existing colours and materiality convey the peaceful balance between new and old parts.

The Bridge_ A pole structure lying above the water experienced as a sequence of public territories forms the bridge, composed with the purpose of suggesting different views and interrelations between the existing building and the city.
The Bridge_ A pole structure lying above the water experienced as a sequence of public territories forms the bridge, composed with the purpose of suggesting different views and interrelations between the existing building and the city.

Construction Principles_ Exposed steel frames, directed by one underlying geometrical order, achieve the balanced relation of structural rules and irregularity, in line with the notion of a public route above the water.
Construction Principles_ Exposed steel frames, directed by one underlying geometrical order, achieve the balanced relation of structural rules and irregularity, in line with the notion of a public route above the water.

The in-between_ By means of lightweight interventions that hardly touch the existing, the new elements penetrating the open courtyards appear as the infill added among the solid monumental volumes.
The in-between_ By means of lightweight interventions that hardly touch the existing, the new elements penetrating the open courtyards appear as the infill added among the solid monumental volumes.

The new core of life_ Crucially placed in the heart of the complex, the central atrium space envisions to form the most communal enclosed gathering space of the laboratories, holding at the same time the qualities of the previously existing, open outdoor courtyard.
The new core of life_ Crucially placed in the heart of the complex, the central atrium space envisions to form the most communal enclosed gathering space of the laboratories, holding at the same time the qualities of the previously existing, open outdoor courtyard.

"Old" and "new" interrelations_
"Old" and "new" interrelations_




PROJECTINDEX
 
THE ARSENAL, DELFT
Technische Universiteit Delft
ARCHITECTURE

"Re_Constructing the borders of Introversion"
Laboratory for art, crafts and science: from an isolated enclave to an intimate place rich in social life, creativity, history and innovation.
The surroundings of the Arsenal shows traces of the original entrance to the city. The building itself has gradually adapted to the nature of the context, such as the crossroads, and the meeting of old and new and of history and innovation. At the same time, the Arsenal sets the conditions for a dialectic between two opposing worlds. Behind the walls of the building ensemble, a deep-rooted intimacy and introversion gradually reveals itself to the visitor’s senses. It is a situation that calls for decisive action so as to encapsulate the vitality inherent to the new function in the existing spatial structure and character. Besides assuring continuity of memories of the existing structure, the objective is to relieve the isolation of the interior by eliminating the boundaries between public and private zones. Out of respect for the invisible “soul” of the building, my intervention strategy is directed at finding means to reinvigorate its shell. My plan aims to establish a new sense of place through a tight-knit combination of old and new qualities, reaching the essence of the urban matrix by activation of a dynamic, ideological, social and cultural incubator.