Nederlands English

Vogelvlucht 1 geïntegreerde warmteterugwinning 2 spiegelsysteem voor de geleiding van zonlicht 3 natuurlijke ventilatie 4 nagespannen beton metselwerk wandsysteem 5 basin met buffervoorraad Maaswater ten behoeve van de warmtewisselaar van de PCM wand 6 schijven verbonden met ondergrondse warmteopslag 7 adaptieve buitenste schil > natuurlijke ventilatie concept in gesloten toestand > holte voor het voorverwarmen van koude winterlucht, in geopende toestand > buitenbalkon 8 op de zuidgevel geïntegreerde zonnecellen tussen gelaagd glas 9 regenwateropslag > waterbuffer voor interne Green CO2-filter en luchtbevochtiging
Vogelvlucht 1 geïntegreerde warmteterugwinning 2 spiegelsysteem voor de geleiding van zonlicht 3 natuurlijke ventilatie 4 nagespannen beton metselwerk wandsysteem 5 basin met buffervoorraad Maaswater ten behoeve van de warmtewisselaar van de PCM wand 6 schijven verbonden met ondergrondse warmteopslag 7 adaptieve buitenste schil > natuurlijke ventilatie concept in gesloten toestand > holte voor het voorverwarmen van koude winterlucht, in geopende toestand > buitenbalkon 8 op de zuidgevel geïntegreerde zonnecellen tussen gelaagd glas 9 regenwateropslag > waterbuffer voor interne Green CO2-filter en luchtbevochtiging

Perspectief zuid-oosthoek met de entrée en daarboven de balcons van de bibliotheek
Perspectief zuid-oosthoek met de entrée en daarboven de balcons van de bibliotheek

Situatie Science Center
Situatie Science Center

Plattegrond begane grond De schijven zijn gedraaid ten opzichte van de gevels om optimaal van de wind en de zon te kunnen profiteren 1 Nieuwe Maas 2 entree 3 hoofdingang 4 centrale atrium 5 opslag 6 restaurant 7 auditorium 1 8 waterreservoir tbv de koeling
Plattegrond begane grond De schijven zijn gedraaid ten opzichte van de gevels om optimaal van de wind en de zon te kunnen profiteren 1 Nieuwe Maas 2 entree 3 hoofdingang 4 centrale atrium 5 opslag 6 restaurant 7 auditorium 1 8 waterreservoir tbv de koeling

Doorsnede 1 bibliotheek 2 auditorium 1 3 auditorium 2
Doorsnede 1 bibliotheek 2 auditorium 1 3 auditorium 2

Zuidgevel
Zuidgevel

3D doorsnede van de bibliotheek met de spiraalvormige trap en een glazen vloer en een glazen plafond
3D doorsnede van de bibliotheek met de spiraalvormige trap en een glazen vloer en een glazen plafond




PROJECTINDEX
 
THE HEIJPLAAT SCIENCE CENTER
Technische Universiteit Delft
ARCHITECTURE

Het Science Center op de Rotterdamse RDM campus is in de eerste plaats een duurzaam gebouw, daarnaast is het een icoon en een belangrijke ontmoetingsplek voor de campus.