Archiprix Nederland

BEST DUTCH GRADUATION PROJECTS IN ARCHITECTURE, URBANISM, INTERIOR- AND LANDSCAPE ARCHITECTURE

FOLLOW US ON



...

Prijsuitreiking Archiprix 2017_ 17 juni

Koepelgevangenis _ Haarlem Harmenjansweg 4, 2031 WK Haarlem

Programma
vanaf 13.00 uur inloop 

14.00   Welkom door Jacob van Rijs

14.15   Plannen uitgelicht in debat met deelnemers o.l.v. Berit Ann Roos

15.15   Toelichting van het juryoordeel en prijsuitreiking, plantoelichtingen door de winnaars en uitreiking van de eerste exemplaren van het boek Archiprix 2017 aan de prijswinnaars.  

16.00   Bezichtiging expositie, borrel, bezichtiging koepel en luchtplaats met toelichting plannen voor de koepelgevangenis door Panopticon.

18.00   Einde programma

Jury
De afstudeerplannen van Archiprix 2017 zijn beoordeeld door een jury bestaande uit: Andy van den Dobbelsteen (theorie), Karen de Groot (landschapsarchitectuur), Frank Havermans (architectuur), Caro van de Venne (architectuur) en Daan Zandbelt (stedenbouw)

Publicaties
Archiprix 2017 en Archiprix International Ahmedabad 2017 uitgeverij naioıo, verkoopprijs resp. € 24,95 en € 29,95. De boeken zijn verkrijgbaar tijdens de prijsuitreiking.

Tentoonstelling 
Te bezichtigen op 17 juni van 16.00 – 18.00 uur en op 18 juni van 12.00 – 16.00 uur in de koepel. 

Dag van de Architectuur
De prijsuitreiking en de tentoonstelling vindt plaats in het kader van de landelijke Dag van de Architectuur. Voor Haarlem en de regio heeft het ABC Architectuurcentrum onder de titel ‘Over water en meer’ een uitgebreid programma samengesteld. Zo kunnen geïnteresseerden voorafgaand aan de prijsuitreiking deelnemen aan verschillende rondleidingen. Ook is er een ‘architectonische’ rondvaart over het Spaarne georganiseerd, worden er interessante presentaties gegeven en zijn er openstellingen van bijzondere gebouwen. Voor het gehele programma zie: www.architectuurhaarlem.nl 

Ontwikkeling koepelgevangenis
Stichting Panopticon kocht de koepelgevangenis. Met de komst van het kleinschalige University College Haarlem krijgt het terrein rond de Koepel van Haarlem een nieuw hart. In een gastvrije, multifunctionele setting, rijk aan kunst en cultuur én ondernemerschap. De muren gaan letterlijk open en verwelkomen studenten én Haarlemmers. Meer informatie via www.opendekoepel.nl 

In samenwerking met: stichting Panopticon en ABC Architectuurcentrum Haarlem

 

NIEUWSARCHIEF

2016-11-21