Archiprix Nederland

BEST DUTCH GRADUATION PROJECTS IN ARCHITECTURE, URBANISM, INTERIOR- AND LANDSCAPE ARCHITECTURE

FOLLOW US ON



...

Handboek voor de Kweek wint vervolgopdracht Polaroid

Peter hermens, Rick ten Doeschate, Gert Kwekkeboom, Gerjan Streng, Jaap van der Salm en Daniël Venneman hebben met hun plan Handboek voor de Kweek de prijsvraag voor de Organische ontwikkeling van het Polaroid Terrein tot Polaroid Performance Factory gewonnen.

Uit het juryrapprt:
Het plan Handboek voor de Kweek heeft de jury volledig weten te overtuigen met een degelijke en beheersbare strategie voor de organische ontwikkeling van het gebied. De metafoor van het tuinieren is op overtuigende wijze vertaald in instrumenten voor het ontwikkelen en beheren van zowel het landschap, als de bouwblokken en de architectuur. De jury wijst het ontwerp “Handboek voor de Kweek” dan ook aan als winnaar van deze prijsvraag. Het is opmerkelijk, maar niet verwonderlijk dat juist landschapsarchitecten dit werkveld met nieuwe inzichten verrijkt. Langdurige planvorming en totstandkoming, voortdurend onderhoud en transformatie, de bemiddelende rol van het ontwerp in een veld van participanten en belangen zijn onderwerp van deze discipline.

Over alle inzendingen meldt de jury onder meer: Alle inzendingen leggen met een gedegen ruimtelijke analyse een basis voor de uitwerking van een plausibel en aansprekend plan. De verschillende inzendingen bevatten een rijkheid aan concepten, die vanuit zeer uiteenlopende invalshoeken benaderd zijn: Als reactie op de karakteristieke geschiedenis van de stad, vanuit de identiteit van een gebouw of merk, of geïnspireerd op het ‘Ervaringsbericht van een tuinman’.
(pdf van het complete juryrapport)

Zie het nieuwsbericht hieronder 'prijsvraag Polaroid Terrein' voor een overzicht van alle inzendingen.

Tentoonstelling van alle inzendingen(
Expositieruimte SART – Polaroid Terrein – Hoge Bothofstraat 45, Enschede
16 november tot 8 december
geopend ma-do 9:00 tot 16:00, vr 9:00 tot 12:00, za 12:00 tot 17:00

 

NIEUWSARCHIEF

2016-11-21