Archiprix Nederland

BEST DUTCH GRADUATION PROJECTS IN ARCHITECTURE, URBANISM, INTERIOR- AND LANDSCAPE ARCHITECTURE

FOLLOW US ONSteun Archiprix én u krijgt het boek Archiprix 2021!

Archiprix introduceert al meer dan 40 jaar het beste afstudeerwerk van de Nederlandse ontwerpopleidingen in boeken, tentoonstellingen en op haar website. Nadat vorig jaar de bijdrage van het Stimuleringsfonds niet werd gecontinueerd is slechts een beperkt deel van de kosten voor de activiteiten gedekt door de bijdragen van de deelnemende opleidingen en van de Abe Bonnema Stichting. Uiteraard doen we er alles aan om inhoud te blijven geven aan onze functie in het ontwerpveld. Helaas lukt dat momenteel niet zonder extra middelen. Graag doen we dan ook een beroep op een ieder om Archiprix te steunen met een bijdrage waarmee we een deel van onze activiteiten kunnen financieren en het boek Archiprix Nederland 2021 kunnen uitgeven. Daarmee bent u meteen op de hoogte van het beste afstudeerwerk.

Als u Archiprix ondersteunt door een bijdrage van minimaal 60 Euro over te maken krijgt u het boek opgestuurd.

NL36 INGB 0000 0141 16 t.n.v. stichting Archiprix

(graag het postadres vermelden op de overschrijving zodat we het boek naar het juiste adres kunnen opsturen)
Bureaus die geïnteresseerd zijn om Archiprix te sponsoren worden verzocht contact met ons op te nemen.

Archiprix 2021 - De beste Nederlandse afstudeerplannen – architectuur, stedenbouw, interieur-, landschapsarchitectuur.
Met het beste afstudeerwerk introduceert Archiprix een nieuwe lichting van de meest getalenteerde ruimtelijk ontwerpers. Het beste afstudeerwerk snijdt een scala aan opgaven aan vaak al voor het moment dat de urgentie begint door te dringen. De jury die de plannen beoordeelde van deze editie was razend enthousiast. Ze zag onder meer baanbrekende benaderingen die de vakgebieden permanent kunnen veranderen. De ontwerpers zijn tijdens hun afstuderen specialist geworden op het onderwerp van hun afstuderen. Hun inzet is hard nodig om de vele urgente opgaven ruimtelijk uit te werken. Daarnaast voedt Archiprix de ruimtelijke agenda met inspirerende, vernieuwende ruimtelijke oplossingen. Zo ook weer deze editie.
Alle 30 afstudeerplannen die de opleidingen selecteerden als hun beste afstudeerplan zijn in het boek opgenomen, evenals het juryrapport en een overzicht van alle oud-winnaars. Archiprix geeft sinds 1993 een boek uit dat steeds ontworpen wordt door een jonge talentvolle grafisch ontwerper. De editie 2021 is ontworpen door Wibke Bramesfeld, samen vormen de boeken een unieke serie die niet alleen inzicht geeft in de state of the art van het Nederlandse ontwerponderwijs maar ook van het grafisch ontwerp.

ISBN 978-94-6208-633-3 | juni 2021 | redactie: Henk van der Veen | design: Wibke Bramesfeld | Nederlands, Engels | paperback | 24 x 30 cm | 120 pag. | geïllustreerd (300 kleur) | nai010 publishers, winkelprijs 29,95 | publicatiedatum 19 juni 2021.

< PREVIOUS • NEXT >
...

VACATURE Coördinator Archiprix

We zijn op zoek naar een bevlogen coördinator. Binnen deze functie houd je je bezig met het organiseren en coördineren van alle activiteiten rondom Archiprix NL (jaarlijks) en Archiprix International (tweejaarlijks).
Het beleidsplan van de stichting Archiprix verwoordt de ambitie om een ‘agent van verandering’ te willen zijn. Daar geeft de coördinator samen met het bestuur vorm aan.

De focus ligt dan op het bieden van een platform aan de ontwerpmatige veranderkracht van de (verzameling van) individuele deelnemers aan Archiprix NL en International, startend vanuit een vakmatig perspectief.

De belangrijkste taken zullen zijn:

 • Het ondersteunen en organiseren van de gewenste verbreding, zoals inhoudelijk uitgewerkt door het bestuur.
 • Alle organisatorische en coördinerende werkzaamheden verbonden aan de jaarlijkse nationale Archiprix selectie, jurering en disseminatie van de resultaten hiervan. Hetzelfde geldt voor de tweejaarlijkse Archiprix International.
 • Het verzorgen van aanvragen voor subsidies.

Archiprix biedt een platform aan de nieuwe, net afgestudeerde generatie architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten en interieurarchitecten.

Met de presentatie, beoordeling en beschouwing van het beste afstudeerwerk binnen de vakgebieden architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur en interieurarchitectuur introduceert Archiprix de meest getalenteerde ontwerpers op nationaal én mondiaal niveau en presenteert hun inspirerende afstudeerprojecten aan een breed publiek.

Het oogmerk is tweeledig. Enerzijds biedt Archiprix de geselecteerde vertegenwoordigers van de nieuwe generatie een platform door hun kwaliteiten en talenten, hun bijdrage aan zowel het vakgebied als aan het tegemoet treden van bredere, maatschappelijke vraagstukken, voor het voetlicht te brengen. Anderzijds gaat het erom de kwaliteiten en inzichten van de nieuwe generatie als geheel naar voren te halen en zichtbaar te maken.

Archiprix droomt ervan om samen met de nieuwe generatie, individueel, maar ook collectief, vernieuwing aan te brengen in zowel (het denken over) de afzonderlijke vakgebieden als in de bijdrage van de ruimtelijk-ontwerpende disciplines aan het tegemoet treden van grote, maatschappelijke vraagstukken.

Dit ben jij
Om deze functie goed te vervullen, is het nodig dat je stevig in je schoenen staat. Je bent een duizendpoot, stressbestendig en je kunt snel schakelen. Je bent zorgvuldig, integer en overtuigend. Je bent proactief, resultaatgericht, constructief en inclusief in denken en handelen. Verder heb je een zeer goede beheersing in woord en geschrift van het Nederlands en het Engels. Ervaring in een soortgelijke functie geniet de voorkeur.

Daarnaast

 • Ben je een academisch opgeleide allrounder.
 • Heb je affiniteit met architectuur, stedenbouwkunde, landschapsarchitectuur en/of interieurarchitectuur.
 • Heb je ervaring met het Nederlandse subsidielandschap.

Arbeidsvoorwaarden
Aanstelling vindt plaats in eerste instantie voor de duur van 1 jaar met uitzicht op verlenging. Het salaris is afhankelijk van opleiding en werkervaring (schaal 11). Je wordt aangesteld bij de Faculteit Bouwkunde.

 • Een salaris volgens de cao van de Nederlandse Universiteiten, plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
 • De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
 • Korting bij zorgverzekeraars.
 • Flexibele werkweek.
 • Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur). Via het Individueel Keuzepakket kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen.
 • Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen.
 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
 • Aandacht voor gezond en energiek werken met het Health Coach Program.

TU Delft
De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, ontwikkeling en ontwerp combineert. TU Delft levert onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse. Generaties ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context. TU Delft biedt 16 Bachelor- en 32 Masterprogramma’s aan meer dan 23.000 studenten. Onze wetenschappelijke staf bestaat uit 3.500 leden en 2.800 promovendi. Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen gebruikmakend van technologie om een positieve invloed te hebben op wereldwijde schaal.

Faculteit Bouwkunde
De faculteit Bouwkunde heeft wereldwijd een leidende rol in onderwijs en onderzoek. De drijvende kracht achter het succes van de faculteit is het robuuste onderzoeksprofiel in combinatie met de energie en creativiteit van de studenten en de academische gemeenschap. Het is een bruisende plek waar ruim vierduizend mensen van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat studeren, werken, ontwerpen, onderzoek doen en kennis vergaren en verspreiden. Onze faculteit heeft een sterke focus op ‘ontwerpgericht onderzoek’ dat al enkele jaren wordt erkend en bekroond, met als resultaat een toppositie op de wereldranglijsten.

Medewerkers en studenten werken aan de verbetering van de gebouwde omgeving met behulp van een breed scala aan disciplines, waaronder architectonisch ontwerp, stedenbouw, bouwtechnologie, sociale wetenschappen, procesmanagement en geo-informatiewetenschappen. De faculteit werkt nauw samen met andere faculteiten, universiteiten, private partijen en de publieke sector en heeft een uitgebreid netwerk, zowel in Nederland als internationaal.

Kijk voor meer informatie over de Faculteit Bouwkunde op https://www.tudelft.nl/bk/.

Additionele informatie
Voor informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Caro Coemans, HR-adviseur, e-mail: HR-BK@tudelft.nl. Kijk voor meer informatie over de organisatie ook op www.tudelft.nl/over-tu-delft/werken-bij-tu-delft.

De 1e ronde selectiegesprekken vinden plaats in de week van 6 september 2021. De 2e ronde vindt plaats in de week van 13 september 2021.

Sollicitatieprocedure
Heb je interesse in deze vacature? Upload dan uiterlijk voor 23 augustus 2021 je sollicitatiebrief met motivatie, samen met je cv via het sollicitatieformulier.

 • Solliciteren gaat eenvoudig online. Sollicitaties die per email en/of post worden verstuurd nemen we niet in behandeling.
 • Een pre-employment screening kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.