Nederlands English

Zuid-oost gevel met de entree waarvoor een flinke hap uit het blok is genomen.
Zuid-oost gevel met de entree waarvoor een flinke hap uit het blok is genomen.

Doorsnede
Doorsnede

Plattegrond vierde verdieping
Plattegrond vierde verdieping

Doorsnede over een mogelijke route van de straat naar een kamer. Deze leidt langs ruimten voor verschilelnde sociale doelgroepen.
Doorsnede over een mogelijke route van de straat naar een kamer. Deze leidt langs ruimten voor verschilelnde sociale doelgroepen.

Nachtzicht
Nachtzicht

De binnenwereld van het bouwblok met het binnenplein, tuin, en de balkonnetjes van de eenheden.
De binnenwereld van het bouwblok met het binnenplein, tuin, en de balkonnetjes van de eenheden.

Isometrie van het gebouw opgedeeld naar functie.
Isometrie van het gebouw opgedeeld naar functie.




PROJECTINDEX
 
THE NEW, NEW WALDORF ASTORIA
Technische Universiteit Delft
ARCHITECTURE

Dit plan neemt stelling tegen de ruimtelijke en sociale segregatie van asielzoekers. Het doel is om zowel de leefomstandigheden van asielzoekers te verbeteren, als om alle beloften van integratie te laten condenseren tot een gebouw. Het gebouw beschermt zijn bewoners en stelt ze tegelijkertijd bloot aan de omgeving. De omgeving wordt op haar beurt het gebouw ingelokt door de publieke functies die zich in het gebouw bevinden.
In eerste aanblik is het gebouw eenvoudig. De buitengevel onthult weinig van de achterliggende structuren. De strakke enveloppe wordt beheerst door enerzijds de massa met daarin opgenomen het programma en anderzijds de anti-massa, een collectieve ruimte in de buitenlucht die plaats biedt aan interactie op alle sociale niveaus. Het complex biedt voorzieningen voor honderd asielzoekers en omvat onder meer een bibliotheek, een restaurant, een school, winkels, kantoren en woningen voor groepswonen.